Esti un model la nunta ta

Desi acest titlu suna pompos, este in mare parte adevarat. Fotografiile de nunta te vor bucura atat imediat dupa eveniment cat si peste multi ani si este important sa traiesti fiecare fotografie.

Intrebarea “cum sa stau in poza?” are raspunsuri diverse, in functie de situatie.

In acest articol iti voi da cateva idei despre cum sa fii un model mai bun.

Dar mai intai, o sa incep cu o scurta introducere referitoare la magia pe care o traim in zilele noastre: acum ceva vreme fotografia era pe film, ceea ce era fotografiat nu se mai repeta si… cadre cat mai putine “ca consumi filmul”. Astazi, putem sa facem 10 fotografii in 20 de secunde si daca nu ne plac le putem reface in urmatoarele 30 de secunde. Astazi nu trebuie sa-ti faci griji referitoare la tehnologie.

Fara griji, fara emotii, fara teama

Majoritatea fotografilor din zilele noastre fac 3-5 cadre pentru fiecare fotografie, pentru a se asigura ca nu ai ochii inchisi, ca lumina e buna, ca avem o incadrare excelenta si altele. Fotografiile realizate la un eveniment pot sa fie (1) spontane, surprinzand momente importante din cadrul evenimentului, si (2) fotografii “regizate”, cand fotograful te anunta ca urmeaza sa apese pe buton camerei. Pentru prima categorie este indicat sa ignori fotograful, sa te simti confortabil pe parcursul evenimentului si vei avea amintiri de poveste. Cand vine vorba de cea de-a doua categorie tot ce trebuie sa stii este ca cel mai frumos zambet este unul real.

Ia atitudine, exprima-ti starea de spirit

Urla, zambeste, stramba-te, plangi, exprima ceea ce simti. Tine minte: desi fotografiile nu surprind sunetul, atunci cand vei vedea o imagine expresiva vei vedea ca o sa simti si sunetul acelui moment. Traieste fotografia, bucura-te de petrecere, de prieteni si exteriorizeaza-te.

Experimenteaza expresii in oglinda

Acum, un sfat foarte util pe care din pacate multi il ignora: fa exercitii in oglinda, vezi daca iti place cum zambesti cu gura inchisa, larg cu gura deschisa, cu limba scoasa, cu buza muscata. Nu trebuie sa ai public, tu cu tine te vei intelege cel mai bine. Daca iti vine sa razi atunci cand faci astfel de experimente, nu-ti face griji, si rasul este un exercitiu.

Pozitia mainilor este foarte importanta

Mainile trebuiesc sincronizate cu expresia fetei pentru a completa pozitia corpului. Iata cateva informatii utile:

  • este indicat ca degetele sa fie deschise fara exagerare, sa nu se vada sub forma de “pumn” si nici “palma”, ci un set frumos de degete
  • atat mainile cat si picioarele trebuie sa aiba o pozitie naturala, preferabil relaxata; nu face lucruri cu mainile pe care nu le-ai face niciodata
  • nu tine mana in barba, nu tine mainile drepti ca la armata, nu tine mainile la spate

Straduieste-te sa ai spatele drept tot timpul

Fie ca stai pe un scaun sau in picioare, incearca sa adopti o pozitie corecta din punct de vedere ortopedic. Daca ai o fotografie de cuplu sau de grup, nu te “apleca” peste nimeni, fiecare trebuie sa isi vada de pozitia lui. Singura exceptie este aceea in care chiar vrei o pozitie de apropiere – de exemplu, o imbratisare.

Joci un rol in fotografia ta, cine ti-ai dori sa fii peste 10 ani?

Este stiut ca fotografiile instantanee sunt cele mai reusite – lacrimile sau rasul sanatos sunt cele mai bune cand sunt reale, d-asta fotograful o sa te “urmareasca”, pentru a capta momentele extraordinare.

La o sedinta foto este foarte important ca modelul sa exprime o stare de spirit veritabila, care da savoare fotografiei, sa joace un rol si sa il joace bine. Un zambet fals poate strica usor fotografia; la fel si o privire in gol, care nu exprima nimic.

Poti sa fii actor sau pur si simplu sa traiesti fotografia, nu este musai sa mimezi un ras puternic. Razi pur si simplu, nu este interzis!

Mult succes si, traieste fotografia!

Leave a comment